Bureau Voorkant

Voor de vernieuwende lesmethode ‘flits’ voor het basisonderwijs vroeg Noordhoff Uitgevers ons om illustraties te ontwikkelen.

Lesmethoden

Noordhoff Uitgevers is één van de grootste ontwikkelaars van professioneel lesmateriaal voor vrijwel elk onderwijsniveau. Voor multimediale methoden zet Noordhoff Uitgevers zich in om één van de voorlopers te zijn op het gebied van digitaal lesmateriaal. Vanuit dat streven ontstond de samenwerking met Bureau Voorkant. Per lesgroep ontwierpen we één multifunctionele coverillustratie die op alle lesmaterialen (leeswerkboek, antwoordenboek, de handleiding, etc.) toegepast kan worden. Efficiënt en herkenbaar.
Flits leeswerkboek basis 4a Flits leeswerkboek basis 5a Flits leeswerkboek basis 6a Flits leeswerkboek basis 7a Flits leeswerkboek basis 8a

Visueel concept

We visualiseren het moment dat letters en woorden zich omvormen tot beelden waardoor het verhaal tot leven komt. De letters die het kind leest komen in beweging in de ruimte tussen en boven de letters. Vervolgens onthult zich in een ‘flits’ de voorstelling die het kind zich verbeeldt. Zo worden de verschillende thema’s gevisualiseerd en worden kinderen geprikkeld om te lezen.
Opening 1 Opening 2 Thema 8 In de tent
Opening 3 Opening 4 Opening 5 Opening 6 Opening 7 Opening 8 Noordhoff overzicht

Themabalken

Animatie

In Flits lezen kinderen vanuit prikkelende thema’s en nieuwsgierig makende Flitsvragen. Door de ‘flitsvragen’ en illustraties te versterken met ‘flitsfilmpjes’ worden kinderen de verhalen ingezogen zodat ze niet alleen technisch, maar ook geboeid lezen.

Beursstand

De presentatie van de Flits methode tijdens de grootste vakbeurs voor het onderwijs in de Benelux voor kinderopvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De Nationale Onderwijstentoonstelling. Foto door: Guido Rikkers | Happy Snappy Foto Marketing
Noordhoff Beursstand

Andere projecten waar we met trots aan hebben gewerkt.

InGoedeBanen.nl Huisstijl & website InGoedeBanen.nl

Onze deur
staat altijd open

maar bellen kan natuurlijk ook. Of stuur ons een bericht.
050 21 15 141